Kind aanmelden

Aanmelden basisschool


In Den Haag kunnen ouders hun kind pas vanaf 3 jaar aanmelden op een basisschool. In het kwartaal waarin uw kind 3 jaar wordt, ontvangt u van de gemeente een ansichtkaart en het aanmeldformulier basisschool waarmee u uw kind kunt aanmelden op de basisschool van uw keuze. Mocht u geen post hebben ontvangen, dan kunt u een e-mail sturen naar ouders@aanmeldenpo.nl.

Onze school heeft een leerlingplafond, dat wil zeggen dat wij per schooljaar een maximumaantal leerlingen aannemen. Indien er meer aanmeldingen zijn dan dat er plaatsen zijn, vindt er een loting plaats. Eerst worden de kinderen geplaatst die voorrang hebben, daarna de andere kinderen. Voorrangsregels geven geen garantie tot plaatsing. 

Het Volle Leven hanteert de volgende voorrangsregels in de volgende volgorde:
1. Het kind heeft een broer of zus die al op onze school zit.
2. Het kind is een zoon of dochter van een medewerker op onze school.
3. Het kind komt van de met onze school samenwerkende voorschoolse organisatie 2Ontdekkers.

Meer informatie over het vinden van een basisschool kunt u vinden op scholenwijzer.denhaag.nl.
Klik op de Informatiekaart voor meer informatie over de aanmeldprocedure of klik op Aanmelden animatie basisschool om de animatie te bekijken. 
Voor eventuele vragen over de aanmeldprocedure kunt u mailen naar vragen-onderwijs@denhaag.nl.

Als onze school uw eerste keuze is, dan is het belangrijk dat u uw kind aanmeldt in de juiste aanmeldperiode (zie hieronder) en dat u meerdere scholen invult op het aanmeldformulier. Het aanmeldformulier levert u persoonlijk in bij de administratie van onze school en neemt u hierbij het identiteitsbewijs van uw kind ter controle mee.
 

Aanmeldjaar 2023-2024 voor kinderen geboren van 01-10-2020 t/m 30-09-2021

Uw kind wordt 3 jaar in de periode: Meld uw kind aan bij de school van eerste keuze in de periode: U ontvangt antwoord op uw aanmelding op:
1 oktober t/m 31 december 2023 18 december '23 t/m 12 januari '24 25 januari 2024
1 januari t/m 31 maart 2024 15 maart t/m 2 april 2024 11 april 2024
1 april t/m 30 juni 2024 10 juni t/m 1 juli 2024 10 juli 2024
1 juli t/m 30 september 2024 16 t/m 30 september 2024 17 oktober 2024

 

Zodra wij de aanmelding van uw kind hebben verwerkt in het aanmeldsysteem, ontvangt u een e-mail met een bevestiging aanmelding vanuit Onderwijs Transparant. Controleer uw gegevens, mocht u vragen hebben n.a.v. deze e-mail bevestiging, neem dan contact op met de administratie van school: 070-3558454. 
 

Rondleiding

Het kiezen van een geschikte basisschool voor uw kind(eren) is niet altijd even eenvoudig. Wij vinden het belangrijk dat ouders een goed beeld van onze school krijgen voordat ze overgaan tot aanmelding van hun kind(eren). Daarom organiseren wij ca. twee keer per maand een rondleiding voor ouders, waarvan het kind nog geen vier jaar is. De adjunct directeur of intern begeleider ontvangt de ouders en geeft informatie over de school. Uiteraard is er ruimte voor het stellen van vragen. Ook is er een rondleiding door de school. Om de rust te bewaren binnen school vragen wij u uw kind(eren) niet mee te nemen. Alle rondleidingen starten om 9:00 uur en duren ca. 1 uur.

Omdat er een beperkt aantal plaatsen per rondleiding beschikbaar is, adviseren wij ouders om zich tijdig aan te melden.
Voor het aanmelden voor een rondleiding kunt u het contactformulier hieronder invullen of bellen met de administratie: 070-3558454.
 

Leerlingenstop schooljaar 2024-2025

In het schooljaar 2024-2025 kunnen er geen leerlingen instromen op Het Volle Leven in de groepen 1, 2, 3 en 4. Deze groepen hebben het maximum bereikt aan aantal leerlingen waaraan de school op een goede manier onderwijs kan bieden.

In verband met een goede afronding van het schooljaar, de bijhorende drukte en de goede start van het nieuwe schooljaar nemen wij 6 weken voor de zomervakantie en 6 weken na de zomervakantie geen leerlingen aan van andere basisscholen uit het stadsdeel Scheveningen.Dit geldt niet voor kinderen die vanuit overige stadsdelen naar Scheveningen verhuizen of voor kinderen die vanuit andere gemeenten naar Den Haag verhuizen.

Heeft u interesse in onze school voor uw kind(eren)? Vul dan het contactformulier in. Vermeld bij de Opmerkingen de volgende informatie:
  • Naam & geboortedatum van uw kind
  • In welke groep uw kind geplaatst moet worden
  • De reden van overstap naar onze school
  • Op welke school uw kind nu zit
  • Spreekt uw kind Nederlands en heeft het Nederlands onderwijs genoten

Contactformulier Administratie