Rijslag 21
2587 BB Den Haag
070-3558454
Dit zijn wij
 
De naam van onze school is bedacht door pedagoog Jan Ligthart (1859 - 1916) en houdt in dat het leven rondom de school zoveel mogelijk wordt geďntegreerd binnen het onderwijs. Wij ondersteunen dit gedachtegoed en dragen dit uit door educatief gebruik te maken van de unieke schoolomgeving; de schooltuinen en de dierenweide. Onder "Het Volle Leven" verstaan wij ook dat kinderen van jongs af aan volop in het leven staan en dat de school kinderen zo goed mogelijk voorbereidt op hun toekomst. Wij richten ons daarbij op de volgende thema’s:
 
Respect
Een goede sfeer op school is van groot belang. Door duidelijk te zijn en door het maken van afspraken met kinderen scheppen wij een veilig en geborgen pedagogisch klimaat. Binnen dit klimaat mogen kinderen zichzelf zijn en respecteren zij zichzelf en de ander.
 
Brede ontwikkeling
Onderwijs is "meer dan leren alleen" en daarom richten wij ons op de brede ontwikkeling van kinderen. Onze school besteedt aandacht aan de cognitieve, creatieve, lichamelijke, sociaal-emotionele en culturele ontwikkeling van de kinderen. Hierbij maken wij gebruik van de talenten en passies van onze medewerkers.
 
Zelfstandigheid
In alle groepen wordt gericht gewerkt aan de zelfstandigheid van kinderen. Als kinderen zelfstandig aan het werk zijn, heeft de leerkracht tijd voor het individuele kind. Onze aandacht richt zich niet alleen op kinderen die iets moeilijk vinden of juist heel makkelijk. Er is zorg voor ieder kind!
 
Verantwoordelijkheid
Onze school is in het bezit van een aantal dieren, namelijk; geiten, hanen, kippen, cavia's en konijnen. Dit is uniek in Den Haag. De dieren zijn van de kinderen en zodoende nemen zij een deel van de verzorging voor hun rekening. Zo leren wij de kinderen verantwoordelijkheid te dragen.
 
Plezier
We streven ernaar dat kinderen, ouders en medewerkers met plezier bij ons op school komen. Wij organiseren jaarlijks een aantal gezellige activiteiten voor de hele school waarbij plezier beleven centraal staat: de sportdag, een project, een disco, het Zomerfeest, “Klasse” en de "Doe’s wat leuks show".
powered by BasisOnline | Onze school maakt deel uit van